Kold kyllingesalat med avocado
Frokosten er reddet, når denne megalækre kyllingesalat med avocado kommer på bordet. Den smager intet mindre end fantastisk og er fyldt med både cremede og sprøde elementer.
Ingredienser
til 4 personer- 260 g kyllingefilet
- hønsebouillon
- 2 avocadoer
- 3⁄4 dl creme fraiche
- 1 tsk dijonsennep
- saft af 1 limefrugt
- 1⁄2 rødløg
- 1 blommetomat
- 1⁄2 rød peberfrugt
- 1⁄2 bdt persille
- 50 g majs
- salt
Sådan laver du avocado-kyllingesalaten
- Kom kyllingefileterne op i en gryde, og dæk med hønsebouillon. Bring det i kog, og lad det simre ca. 15 minutter, til kødet er helt færdigtilberedt. Tag fileterne op, og lad dem køle af.
- Halvér avocadoerne, og fjern sten og skræl. Kom avocadokødet op i en skål, og mos det grundigt med en gaffel. Tilsæt creme fraiche, dijonsennep og limesaft.
- Riv eller skær kyllingekødet i strimler, og bland det sammen med dressingen.
- Hak rødløg, blommetomat, peberfrugt og persille fint, og rør det i kyllingesalaten med majsene.
- Smag til med salt, og servér f.eks. pålægssalaten i en sandwich eller med ristet rugbrød til.
Se også:
Denne vildt lækre avocado-æggesalat, der er super nem at bikse sammen.
Tilberedning i ovnen
Du kan også nemt tilberede kyllingefileterne i ovnen. Kom kyllingen op i et ildfast fad sammen med hønsebouillon, og dæk med sølvpapir.
Sæt fadet i ovnen, og giv det ca. 30 minutter ved 190 grader, til kyllingen er gennemstegt, og lad det efterfølgende køle af, inden kyllingesalaten laves.
Næringsindhold for kyllingesalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 236 kcal | 945 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 40 g |
Protein | 16 g | 63 g |
Fedt | 14 g | 55 g |