Kylling i stegepose
Når man steger kylling i stegepose på den her måde, bliver kødet ekstra saftigt og får masser af smag.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kylling (på ca. 1200 gram)
- 6 kviste friske krydderurter (f.eks. persille, timian eller rosmarin)
- salt
- peber
- evt. 1 citron (lille)
- evt. andre krydderier f.eks. krydderiblanding til kylling eller en god marinade til kylling
- 1 spsk olie
Sådan tilbereder du en hel kylling i stegepose
Kom de friske krydderurter ind i kyllingen, og krydr den godt med salt og peber både indvendig og udvendig.
Skær evt. citronen i tykke skiver, og stop dem ind i kyllingen. Du kan også sagtens krydre kyllingen med andre krydderier eller en lækker marinade.
Kom kyllingen i stegeposen, og luk posen til med den vedlagte lukkeclips. Læg kyllingen i et fad, og klip et par huller i toppen af stegeposen.
Stegetid
Sæt kyllingen i ovnen, og steg den ved 200 grader i 55 minutter, til kødet er gennemstegt - er det en stor kylling, er stegetiden 5 min. længere (har du god tid, kan du også langtidsstege kyllingen - se hvordan her).
Tag kyllingen ud af stegeposen - pas på, du ikke brænder dig på dampen, når du klipper posen op. Gem evt. stegeskyen, så du kan lave en god kyllingesovs.
Skru temperaturen helt op, og skru ovnen over på grillfunktionen. Smør kyllingeskindet med olien, og grill kyllingen i 2-3 minutter, til skindet er sprødt.
Lad gerne kyllingestegen hvile i 5 minutter inden servering.
Madspildstip:
Gem evt. skroget fra kyllingen, og brug det til at lave en lækker kyllingefond.
Se også:
Flækket kylling i ovnAndelår i stegepose
Tilbehør der kan steges samtidig i ovnen
Skal det være ekstra nemt, kan du lave tilbehøret i ovnen samtidig med, at kyllingen steger. Jeg har fundet nogle lækre opskrifter på tilbehør, der skal tilberedes ved samme temperatur som kyllingen - se dem her:
- Kartofler i ovn
- Ovnbagte rodfrugter
- Bearnaise flødekartofler
- Grøntsagsfad med squash og kartofler
- Blomkål i ovn med honning
- Hasselback gulerødder
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Kan man komme grøntsager i posen?
Det kan man i princippet godt, men jeg vil ikke anbefale det. Der er nemlig meget væske fra kyllingen i stegeposen, så grøntsagerne bliver nærmere kogt i stegeskyen frem for at blive stegt og få en god stegeskorpe.
Hvorfor bruge en stegepose?
Når man bruger en stegepose til stegning af en hel kylling, så samles alt fedt og stegesky i posen og giver både mere saftigt kød og mere smag til kyllingen under stegningen. Derudover bliver fadet nemmere at gøre rent, og det er ekstra nemt at lave en god sovs bagefter, da al stegeskyen er samlet i stegeposen.
Er det bedst at bruge varmluft eller almindelig ovnvarme?
Jeg synes, det er bedst at tilberede kyllingen ved almindelig ovnvarme frem for varmluft. Når man bruger varmluft, risikerer man nemlig i højere grad, at kødet bliver tørt.
Kan man stege kyllingefileter i stegepose?
Ja, det kan man sagtens, det giver nogle lækre saftige kyllingefileter med masser af smag. Stegetiden ved 200 grader er ca. 25-30 minutter.
Langtidsstegt kylling i stegepose
Har du tid til det, er det super lækkert at langtidsstege kyllingen. Kom kyllingen i stegeposen, og steg den 2-2 1⁄2 timer ved 120 grader (almindelig ovnvarme).
Hvor lang tid kyllingen præcist skal have, afhænger af størrelsen, men du kan tjekke med et stegetermometer, om kernetemperaturen er 75 grader, for så er kyllingen færdigstegt.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Samlet stegetid: (55 min. stegning og 2 min. grill)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnstegt kylling
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 495 kcal | 1978 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 6 g |
Protein | 55 g | 221 g |
Fedt | 30 g | 119 g |
Næringsberegningen omfatter ikke tilbehør.