Gryderet med kylling og grøntsager
God gryderet med kylling og grøntsager i den lækreste sovs. Den er både nem og hurtig at lave, hvis aftensmaden skal gå lidt stærkt.
Brug de grøntsager du kan lide
Jeg brugte gulerødder, knoldselleri, porre og løg, men du kan bruge lige de grøntsager du bedst kan lide.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g kyllingefilet
- 1 dl mel
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 2 spsk rapsolie eller olivenolie
- 2 gulerødder
- 1⁄2 knoldselleri eller flere gulerødder
- 1 porre
- 1 løg
- 2 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 2 1⁄2 dl fløde
Forslag til topping (kan sagtens serveres uden)
- 50 g valnødder eller hasselnødder
- 1 bdt persille
Sådan laver du gryderetten
Skær kyllingefileterne ud i mundrette stykker.
Bland mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne heri.
Skræl gulerødderne og sellerien. Skær begge dele i tern. Skyl porren og snit den fint. Pil løg og hak det.
Kom olien i en gryde, og brun kyllingestykkerne af.
Tilsæt grøntsagerne når kyllingestykkerne er brunet af og svits det hele af i 2 minutter.
Tilsæt vand, bouillonterning og fløde, og lad retten simre i 10 minutter.
Smag herefter til med salt og peber, og server med ris eller pasta.
Hvis du vil have nødder og/eller persille som topping på gryderetten, skal det blot hakkes og serveres i en skål ved siden af.
Jeg kan også anbefale disse gryderetter med kylling:
Gryderet med kylling, bacon og porrerGryderet med kylling og pølser
Næringsindhold for gryderet med kylling og grøntsager
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 512 kcal | 2046 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 64 g |
Protein | 30 g | 121 g |
Fedt | 35 g | 139 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve gryderetten med kylling, grøntsager og sovs - altså ikke topping (nødder/persille) eller tilbehør såsom ris eller pasta.