Kyllingefrikadeller med feta og spinat
De her kyllingefrikadeller med feta og spinat er fuldstændig proppet med smag fra alle de dejlige ingredienser, og så er de utroligt nemme at lave. De kan både spises varme til aftensmad og kolde som en lækker frokost eller madpakke.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g hakket kyllingekød
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 dl havregryn
- 1 æg
- 1 fed hvidløg
- 1 rødløg (lille)
- 1⁄2 bdt persille
- 60 g spinat
- 1 rød peberfrugt
- 2 tsk rød pesto (kan sagens udelades)
- 75 g feta (helst i blok)
- olie (til stegning)
Fremgangsmåde
Kom det hakkede kyllingekød op i en skål sammen med salt. Rør det godt sammen, og lad det stå i 10 minutter. Rør havregryn og æg i.
Pres hvidløg, og hak rødløg, persille og spinat fint. Skær peberfrugten i små tern. Rør det hele i farsen sammen med pestoen, hvis du vælger at bruge det. Smuldr fetaen over, og bland det forsigtigt i.
Lad farsen hvile i køleskabet i 25-30 minutter.
Form farsen til kyllingefrikadeller, og steg dem i olie på en pande ved middel varme, til de er helt gennemstegte.
Se også:
Salat der er god som tilbehør til frikadeller
Næringsindhold for kyllingefrikadellerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 342 kcal | 1366 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 31 g |
Protein | 27 g | 110 g |
Fedt | 22 g | 87 g |
Næringsberegningen er inklusiv pesto i farsen og 3 spiseskefulde olie til stegning.