Kyllingeunderlår i ovn
Se hvordan du steger kyllingeunderlår i ovnen, så de bliver perfekt møre og saftige og får lækkert sprødt skind.
Ingredienser
til 2 personer- 700 g kyllingelår
- 2 spsk olie
- salt
- peber
- evt. krydderier eller marinade (se lækre krydderiblandinger eller marinader til kylling her)
Sådan steger du kyllingeunderlår i ovnen
Dup kyllingeunderlårene tørre med et stykke køkkenrulle.
Smør dem ind i olie, og krydr med salt og peber. Skal kyllingelårene have ekstra smag, kan du også bruge en af disse lækre marinader til kylling eller disse gode krydderiblandinger.
Stegetid og temperatur
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft.
Sæt kyllingeunderlårene i ovnen, og steg dem i 35-40 minutter, til skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
Er skindet ikke helt sprødt, når der mangler 5 minutter af stegetiden, kan du tænde for grillfunktionen i ovnen i de resterende minutter.
Godt tilbehør til kyllingelårene:
God sovs til kyllingKartofler i ovnLækker salat til kyllingHjemmelavet dressing til kylling
Hvor mange kyllingeunderlår skal man beregne pr. person?
Det kan variere meget fra person til person, hvor mange man kan spise, men jeg plejer at beregne 3-4 kyllingeunderlår til hver person.
Kan man langtidsstege dem?
Ja, man kan langtidsstege kyllingeunderlårene ved at stege dem ved 120 grader i 2,5 timer, hvor de sidste 5 minutter af stegetiden er med ovnens grillfunktion tændt, så skindet bliver sprødt.
Hvor lang tid skal frosne kyllingelår have i ovnen?
Hvis du tilbereder kyllingelårene fra frost, skal de have ca. 60 minutter ved 180 grader (varmluft).
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnstegte kyllingeunderlår
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 859 kcal | 1717 kcal |
Kulhydrat | 0 g | 0 g |
Protein | 60 g | 119 g |
Fedt | 70 g | 139 g |