Linsefrikadeller med nødder
Et godt alternativ til almindelige frikadeller, hvad enten du er vegetar eller blot vil prøve noget nyt. Den proteinrige linsemasse varieres med revne grøntsager samt nødder, som giver frikadellerne ekstra bid og en let knasende fornemmelse.
Ingredienser
til 24 stk- 5 dl røde linser
- 8 dl vand
- 2 æg
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 3 gulerødder
- 8 champignoner
- 100 g hasselnødder
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- rasp
- havregryn
- mel
- krydderier (efter smag)
Kog linserne i vandet tilsat bouillon, indtil de er udkogte. Hæld evt. overskydende vand fra. Lad massen køle lidt af og hæl den i en skål.
Hak løg og hvidløg, skræl og riv gulerødder, hak champignoner og nødder fint og bland det hele i skålen.
Tilsæt æg og krydderier og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter rasp, mel og havregryn til konsistensen bliver nogenlunde som en normal frikadellefars, dog må den gerne være en smule mere lind.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande. Det er en god idé ikke at lave dem alt for store, da de så bliver sværere at få til at hænge sammen.
Kan serveres både varme og kolde.