Low FODMAP frikadeller
Klassiske danske frikadeller med den lækre smag, du kender og elsker, selvom de er Low FODMAP og uden gluten. Og så er de ovenikøbet super hurtige at lave, så du kan få maden på bordet i en fart.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g hakket svinekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 spsk majsstivelse
- 2 spsk laktosefri mælk
- 1 æg
- peber
- ca. 50 g smør til stegning
Rør det hakkede svinekød godt sammen med salt til en ensformig masse.
Tilsæt majsstivelse, laktosefri mælk og æg. Krydr med peber, og ælt farsen godt sammen.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør ved middel varme, til de er gyldne udenpå og gennemstegte indeni.
Godt low fodmap tilbehør til frikadellerne
Servér gerne denne lækre low fodmap kartoffelsalat til frikadellerne. Du kan selv vælge, om det skal være en klassisk kold kartoffelsalat eller en spændende udgave med ovnbagte kartofler.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Hvor mange frikadeller giver opskriften til 3 personer: 12 stk.
Næringsindhold for frikadellerne
pr. frikadelle | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 97 kcal | 386 kcal | 1157 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 3,8 g | 11 g |
Protein | 9 g | 36 g | 109 g |
Fedt | 6,3 g | 25 g | 75 g |
Næringsindholdet pr. frikadelle tager udgangspunkt i, at opskriften til 3 personer giver i alt 12 frikadeller, men det afhænger naturligvis af, hvor store man laver dem.
Low FODMAP madplan med frikadeller
Frikadellerne er med i en nem madplan, der bl.a. også indeholder en god low FODMAP gryderet og 3 andre lækre low FODMAP opskrifter: