Low FODMAP gryderet
Fantastisk Low FODMAP gryderet med kylling i en lækker cremet tomat-flødesovs. Retten er proppet med både grøntsager og smag og er super nem at bikse sammen, så den er perfekt til travle dage eller i en low FODMAP madplan.
Ingredienser
til 4 personer- 700 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 2 spsk olie
- 4 peberfrugter (røde eller gule)
- 2 gulerødder
- 1⁄2 squash
- 2 spsk paprika
- 50 g tomatpuré
- 1 ds hakkede tomater
- 2 1⁄2 dl laktosefri fløde
- 1 bdt persille
Serveringsforslag
- ris eller glutenfri pasta
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og brun dem af ved høj varme i olien. Forbered grøntsagerne imens.
Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern (husk at fjerne kerner og de hvide hinder først). Skræl gulerødder, og skær også disse i små tern. Skyl squash, og flæk den på langs. Fjern de våde kerner i midten, og skær ligeledes squashen i små tern.
Tag kyllingestykkerne op, når de er brunet af, og kom grøntsagerne i gryden. Svits dem i 5-10 minutter ved middel varme.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og laktosefri fløde, og lad gryderetten simre i ca. 5 minutter.
Læg de brunede kyllingefileter i sovsen, og lad retten simre yderligere 5 minutter.
Skyl persillen, og hak den fint. Rør den i gryderetten umiddelbart inden servering.
Servér f.eks. med ris eller glutenfri pasta til.
Se flere opskrifter på low FODMAP aftensmad
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid:
Næringsindhold for gryderetten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 552 kcal | 2207 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 79 g |
Protein | 45 g | 179 g |
Fedt | 33 g | 133 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på gryderetten - ikke ris, pasta eller andet tilbehør.