Low FODMAP pandekager
Vildt gode Low FODMAP pandekager, der smager dejligt sødt og får lækre karamelliserede kanter. Pandekagerne er både fri for gluten og laktose og er perfekte som en nem dessert eller luksus morgenmad.
Ingredienser
til 10 stk- 25 g smør
- 250 g havremel (kan jeg erstatte det med havregryn?)
- 75 g rørsukker
- 1⁄2 tsk salt
- 3 æg
- 6 dl laktosefri mælk
- Evt. ekstra smør til stegning af pandekagerne
Serveringsforslag
- ahornsirup
Sådan bager du low fodmap pandekager
Smelt smørret ved lav varme, og lad det køle lidt af.
Bland havremel, rørsukker og salt sammen.
Rør æggene i, og pisk dernæst mælken i lidt ad gangen, til du har en glat pandekagedej.
Pisk til sidst det smeltede smør i.
Varm en pande op ved middel varme. Hæld dej på panden, til det dækker den i et tyndt lag. Bag pandekagerne ved middel varme, til de bliver let gyldne. Brug evt. lidt smør til stegning, hvis du ikke har en slip-let pande.
Fortsæt med resten af dejen.
Server f.eks. dine pandekager med low fodmap-venligt topping såsom ahornsirup eller laktosefri vaniljeis.
Se også:
Vildt god low fodmap dessert
Ofte stillede spørgsmål om pandekagerne
Få svar på de mest gængse spørgsmål herunder.
Kan jeg lave tykke amerikanske pandekager i stedet for?
Det kan du sagtens. Du skal blot lave lidt om på dejen.
Til 4 personer skal du tilsætte 1,5 tsk bagepulver og kun bruge 4 dl mælk. Vær også obs på, at stegetiden er en lille smule længere, end når du steger tynde pandekager.
Kan dejen bruges til madpandekager?
Ja, det kan den, men så er det en god idé at undlade sukkeret.
Kan jeg bruge havregryn i stedet for havremel?
Ja, men så er det vigtigt at bruge grovvalsede glutenfri havregryn. De er nemlig kategoriseret som en grøn råvare efter low fodmap-principperne, så dem kan du spise ubegrænset af.
Sørg blot for at blende de grovvalsede havregryn til helt fint mel, inden du bruger dem i dejen.
Hvis du har svært ved at finde havremel i butikkerne, kan du købe det her [annonce]
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert, morgenmad eller brunch
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug: 30 min.
Næringsindhold for low fodmap pandekagerne
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 205 kcal | 2047 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 237 g |
Protein | 7 g | 75 g |
Fedt | 8 g | 82 g |
Næringsberegningen er inklusiv ½ teskefuld smør pr. pandekage til stegning, men eksklusiv ahornsirup eller andet tilbehør.