Low carb boller i karry i fad
Hvis aftensmaden skal være low carb, er denne lækre omgang boller i karry i fad bare lige sagen. Saftige, velsmagende kødboller, masser af grøntsager og en knaldgod karrysovs er en helt fantastisk kombination, der med garanti bliver en af de nye livretter.
Gå til:
Ingredienser
til 4 personerKarrysovs
- 2 løg
- 1 squash
- 2 peberfrugter
- 1 spsk olie
- 1 hønsebouillonterning
- 2 1⁄2 dl vand (kogende)
- 150 g flødeost
- 2 1⁄2 spsk karry
- 3 dl fløde
- 1 tsk citronsaft
- 1⁄2 tsk salt
Boller
- 500 g hakket svinekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 løg
- 1 æg
- peber
Sådan laver du LCHF boller i karry
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil løgene, og hak dem helt fint. Skyl squash, og flæk den på langs. Skrab de våde kerner i midten ud. Skær squashen i fine tern. Skyl peberfrugter, og skær også disse i helt fine tern. Husk at fjerne de hvide hinder og kerner.
Kom grøntsagerne op i et fad, og vend dem med olien. Sæt dem i ovnen i 10 minutter, imens resten forberedes.
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og rør dernæst flødeost og karry ud heri. Tilsæt fløde, citronsaft og salt.
Rør det hakkede svinekød sejt med salt. Pil løg til kødbollerne, og hak det helt fint. Rør løg og æg i farsen, og krydr med peber.
Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og hæld karrysovsen over. Form farsen til kødbollerne, og læg dem ovenpå sovs og grøntsager i fadet. Det kan godt være nemmest at gøre med en våd ske.
Sæt fadet i ovnen, og giv retten ca. 20-25 minutter, til kødbollerne er gennemstegte, og grøntsagerne er møre.
Tip:
Se også denne vildt lækre opskrift på kylling i karry lavet i ovnen.
Lækkert low carb tilbehør
Til retten er det mega lækkert at servere dette skønne tilbehør:
Stegte blomkålsrisLækre broccoli-blomkålsrisBagt spidskål
Man kan naturligvis også servere retten med almindelige ris til, hvis man ikke vil spare på kulhydraterne
Kan retten fryses?
Ja, retten kan sagtens fryses ned.
Skal karryen ikke brændes af?
I denne ret brænder jeg ikke karryen af for at gøre det ekstra nemt. I stedet balanceres karrysmagen af citron, hønsebouillon og fløde.
Næringsindhold for low carb boller i karry
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 676 kcal | 2704 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 69 g |
Protein | 34 g | 135 g |
Fedt | 52 g | 206 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på boller i karry - ikke tilbehøret.
Hvis retten ikke behøver at være low carb, kan jeg også anbefale min "almindelige" opskrift på boller i karry i ovn.