Macarons med lime
Disse smukke macarons er farvet grønne, så de afspejler fyldet – en skøn creme lavet af lime, hvid chokolade og flødeost. De fine små kager bliver ekstra lækre af at overnatte i køleskabet.
Ingredienser
til 40 stkBunde
- 150 g mandelmel
- 200 g flormelis
- 135 g æggehvide
- 130 g sukker
- grøn pastafarve
Limecreme
- 100 g hvid chokolade
- 80 g flødeost
- 2 økologiske limefrugter
Bundene:
Sigt mandelmel og flormelis ned i en skål, og sæt det til side.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret. Pisk videre, til al sukkeret er opløst. Farv marengsen med grøn pastafarve, til du opnår den ønskede nuance.
Tilsæt blandingen af mandelmel og flormelis 1/3 ad gangen. Brug en spatel til at vende det forsigtigt i marengsen, og sørg for kun lige at blande, til dejen er ensartet.
Kom dejen i en sprøjtepose, og tryk den ud på et par bageplader beklædt med bagepapir. Bank pladerne ned i bordet, så toppen af kagerne bliver helt glat og ensformig.
Lad dem tørre i 2 timer, og bag dem derefter i 16 minutter ved 140 grader varmluft.
Lad macaron-bundende køle helt af, før du fylder cremen i.
Limecreme:
Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Pisk den gradvist sammen med flødeosten.
Riv skallen af de økologiske limefrugter, og tilsæt det. Pres derefter saften fra limefrugterne, og tilsæt det lidt ad gangen. Cremen skal gerne være syrlig og frisk.
Sprøjt cremen ud på halvdelen af de afkølede bunde, og sæt dem så sammen med de resterende.
Opbevar dine lime macarons på køl. De kan holde sig i hvert fald 3-4 dage.