Madpakke idéer
Her har jeg samlet mine bedste idéer til madpakken, og du kan vælge imellem lækre wraps eller sandwiches med forskelligt fyld. Begge dele er super hurtige og nemme at lave, så du ikke skal bruge unødig tid på at smøre madpakkerne.
4 forskellige madpakke idéer i én opskrift
Opskriften giver to forslag til fyld, der både kan bruges i en rugbrødssandwich og i wraps. På den måde får du 4 forskellige valgmuligheder, så du kan vælge lige den madpakke, der passer dig bedst.
Flere nemme forslag til madpakken
Inden vi går videre ned til selve opskriften, vil jeg også lige tippe dig om de her lækre og nemme forslag til madpakken, der er gode til både børn og voksne:
Sunde pølsehornNemme pizzahornÆggeletter (små tartelettærter)
Og lad os så komme igang med at lave madpakker 😀
Ingredienser
til 2 personerValgmulighed 1: Med skinke og flødeost
- 80 g gulerødder
- 100 g spidskål
- 2 tortillapandekager eller dobbelt så mange rugbrødsskiver
- 80 g flødeost naturel eller pikantost eller mayo
- 100 g skinke i skiver (eller andet pålæg, f.eks. hamburgerryg eller kyllingepålæg)
Valgmulighed 2: Med pesto og chorizo
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk pesto (rød eller grøn)
- 1⁄4 rødløg eller peberfrugt (eller begge dele)
- 50 g rucola eller blandet salat
- 50 g chorizopølse i skiver eller italiensk salami
- 2 tortillapandekager eller dobbelt så mange rugbrødsskiver
Valgmulighed 1: Med skinke og flødeost
Skræl gulerod, og riv den på den grove side af rivejernet.
Skyl spidskålen, og snit den fint.
Smør tortillapandekager eller rugbrødsskiverne med flødeost eller pikantost. Hvis du vil bruge mayo og laver wraps, er det en god idé at komme mayoen ovenpå pålægget i stedet for på pandekagen, så den ikke bliver blød i madpakken.
Top med skinkeskiver (eller andet pålæg), revet gulerod og fintsnittet spidskål.
Rul madpandekagen stramt sammen eller læg den sidste rugbrødsskive ovenpå sandwichen, og tryk det let sammen.
Pak din sandwich eller wrap godt ind, og læg på køl.
Valgmulighed 2: Med pesto og chorizo
Rør mayonnaise og pesto sammen.
Pil rødløg, og skyl peberfrugt. Snit begge dele i tynde skiver.
Skyl rucola (eller blandet salat), og tør det godt.
Læg først chorizo eller salami på tortillapandekagerne eller rugbrødet. Smør dressingen ud ovenpå, og top med rødløg og/eller peberfrugt samt rucola.
Læg den sidste rugbrøddskive ovenpå sandwichen, eller rul tortillapandekagen stramt sammen.
Pak din wrap eller sandwich ind, og læg den på køl.
Inspiration til lækre snacks i madpakken
Du kan med fordel tilføje lidt lækre snacks eller ekstra grønt til madpakken. Jeg foretrækker ting, der kan holde sig friske en hel dag og vælger som regel en kombination af disse:
- Mandler eller andre nødder
- Cherrytomater
- Grøntsagsstænger (f.eks. agurk, gulerod eller peberfrugt)
- Vindruer
- Sunde pandekager (f.eks. disse børnevenlige grøntsagspandekager)
- Dadelkugler (se opskrifter her)
Skær madpandekagerne ud til børnene
Skal børnene have wraps med på madpakken, er det en god idé at skære dem ud i skiver. Det er lidt nemmere for børnene at spise de små ruller frem for at skulle balancere med én stor madpandekage.
Lav madpakke til hele ugen
Med lidt planlægning kan man forberede madpakkerne til en hel uge ad gangen. Se her hvordan:
Gør grøntsager klar på forhånd
Ingredienserne til rugbrødssandwichene og wrapsene kan sagtens klargøres på forhånd og opbevares i køleskabet - se holdbarheden her:
- Revne gulerødder, snittet peberfrugt og skyllet rucola holder sig fint 3 dage i køleskabet.
- Snittet spidskål og mayo-pesto dressingen holder sig fint 5 dage i køleskabet
Derudover holder gulerodsstænger sig fint friske i 4-5 dage, hvis de opbevares i vand i køleskabet.
Du kan derfor sagtens forberede disse ingredienser i starten af ugen, så det er mega nemt at smøre madpakken i løbet af ugens første 3 dage. Du kan også gøre små pakker med mandler eller nødder klar til hele ugen.
Hav lækre ting i fryseren til ugens sidste dage
Efter de første 3 dage, kan du vælge at snitte ekstra af de grøntsager, der skal bruges til opskriftens sandwiches eller wraps, så det er klar til de sidste to dage.
Men hvis det skal være ekstra nemt, kan du også vælge at lave et lager til fryseren af lækre madpakker, som du kan tage af til ugens sidste to dage og så supplere med f.eks. gulerodsstænger (som du har forberedt i starten af ugen) og frugt eller snacks.
Se afsnittet herunder for nogle af mine fryservenlige madpakke-favoritter:
Nemme idéer til fryseren
Jeg elsker at bage disse ting og fryse dem ned, så madpakken er ekstra nem nogle dage, fordi den bare skal tages op af fryseren og tø op.
Nemme pølsehorn med pizzadejPizzamuffins (børnene elsker dem)Mini tærter til madpakkenGode boller til madpakken
Fakta om opskriften
Måltid: Frokost
Valgmuligheder: Rugbrød, wraps
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for madpakke med skinke og flødeost
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 154 kcal | 371 kcal | 742 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 39 g | 78 g |
Protein | 7 g | 17 g | 33 g |
Fedt | 7 g | 16 g | 32 g |
I næringsberegningen har jeg brugt tortillapandekager, men næringsindholdet er stort set det samme med rugbrød.
Næringsindhold med pesto og chorizo
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 267 kcal | 462 kcal | 923 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 34 g | 68 g |
Protein | 7 g | 12 g | 25 g |
Fedt | 17 g | 29 g | 59 g |
I næringsberegningen har jeg brugt tortillapandekager, men næringsindholdet er stort set det samme med rugbrød.