Madroulade med kylling
Utroligt lækker madroulade med kylling, sprød coleslaw og frisk salat. Både kyllingen og pandekagen tilberedes i ovnen, så det er ekstra nemt. Hele herligheden er fuldstændig proppet med smag og ganske enkelt en vinderret.
Ingredienser
til 3 personer- 2 kyllingefileter
- 1 dl barbecuesauce
Pandekagedej
- 1 1⁄2 dl mel
- 1 tsk salt
- 4 æg
- 1 dl mælk
Coleslaw
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 3⁄4 tsk sukker
- saft af 1⁄4 limefrugt
- salt
- peber
- 200 g gulerødder
- 150 g hvidkål (se hvad du kan bruge overskydende hvidkål og gulerødder til)
- 1⁄4 bdt forårsløg
Derudover
- 1 hjertesalat
Sådan laver du madrouladen med kylling
Forvarm ovnen til 200 grader.
Læg kyllingefileterne i et lille ildfast fad eller på en bageplade, og smør dem ind i barbecuesaucen. Dæk fadet med sølvpapir, og steg kyllingen i 30 minutter.
Pandekagedej
Kom mel og salt op i en skål, og pisk æggene i. Tilsæt mælk. Hæld pandekagedejen op i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm), og bag den i 20 minutter.
Coleslaw
Rør creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, sukker og lime sammen. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet. Snit hvidkålen helt fint. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Du kan evt. gemme lidt af den grønne del af forårsløgene til at pynte med ved serveringen. Vend hvidkål, gulerødder og forårsløg i coleslaw-dressingen.
Anretning
Fordel coleslawen på pandekagen, men lad et stykke i den ene ende være fri for fyld. Brug to gafler til at rive kyllingefileterne i strimler, og vend det sammen med stegesaft og barbecuesaucen i fadet. Fordel kyllingen ovenpå coleslawen. Skyl hjertesalaten, og læg bladene ovenpå kyllingen.
Rul madrouladen stramt sammen, og drys evt. med forårsløg inden servering.
Se også:
Jeg kan også virkelig anbefale denne kanongode spinatroulade med kylling og bacon.
Hvad kan man bruge rester af hvidkål og gulerødder til?
Hvis man har rester af gulerødder og hvidkål tilovers fra madrouladen, kan man kaste sig over en af disse opskrifter, hvor både hvidkål og gulerødder bruges:
Lækker karrygryde med svinekødDejlig bondesuppe med hakket oksekødNemme kålwraps med tun
Derudover kan man også lave denne suveræne lasagne med aubergineplader, hvor der bruges hvidkål.
Næringsindhold for madrouladen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 540 kcal | 1621 kcal |
Kulhydrat | 46 g | 138 g |
Protein | 36 g | 109 g |
Fedt | 22 g | 66 g |