Mannagrød - den gode gammeldags
Se hvordan du laver en god gammeldags mannagrød med kun 3 ingredienser.
Ingredienser
til 2 personer- 80 g mannagryn
- 8 dl mælk
- 1 knsp salt
Serveringsforslag
- syltetøj eller marmelade
- frugtmos eller frisk frugt
- sukker eller kanelsukker
Sådan laver du mannagrød
- Kom mannagryn, mælk og salt i en gryde.
- Bring det til en let simren.
- Kog blandingen ved svag varme i ca. 15-20 minutter, til den er tyknet til grød. Rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på.
Servér f.eks. med:
KanelsukkerÆblemos med vaniljesukkerNem appelsinmarmelade
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til mannagrød herunder:
Kan man lave det i mikroovn?
Ja, det kan man sagtens. Tilbered mannagrøden 20 sekunder ad gangen ved højeste effekt i mikroovnen, og rør rundt i grøden efter hver omgang, så den ikke klumper. Giv grøden ca. 1 minut i alt, eller til den har en passende konsistens.
Kan man bruge vand i stedet for mælk?
Det kan man godt, men så får grøden ikke nær så meget smag, som hvis man laver den med mælk. Alternativt kan du bruge halvt mælk og halvt vand.
Hvis mannagrøden er til baby, og du helst ikke vil bruge mælk, kan du sagtens lave den kun med vand.
Hvad er mannagryn lavet af?
Mannagryn er små gryn lavet af hvedekernernes ydre hårde lag.
Fakta om opskriften
Måltid: Kan serveres både som morgenmad, frokost og aftensmad
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager det at lave:
Kalorier og kulhydrater i mannagrød
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 301 kcal | 602 kcal |
Kulhydrat | 48 g | 97 g |
Protein | 18 g | 36 g |
Fedt | 3 g | 7 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at der bruges letmælk.
Er mannagrød sundt?
Der er relativt få kalorier i mannagryn, så hvis man spiser det med frisk frugt, er det en sund spise kaloriemæssigt. Der er en del kulhydrater i grøden, så den er ikke velegnet til en low carb eller keto-kost.