Gammeldags vandgrød
God gammeldags vandgrød lavet helt simpelt med kun 3 ingredienser. En rigtig billig ret, der smager dejligt.
Ingredienser
til 2 personer- 100 g knækkede bygkerner eller havregryn, grødris eller boghvedegryn
- 8 dl vand
- 1⁄4 tsk salt
Sådan laver du gammeldags vandgrød
- Kom knækkede bygkerner, vand og salt i en gryde.
- Bring det i kog, og lad det simre i ca. 35 minutter (uden låg), til bygkernerne er møre, og grøden er tyknet.
- Servér f.eks. vandgrøden med æble, rosiner, mælk eller sukker (f.eks. kanelsukker).
Se også:
Nem havregrød i mikroovnLækker risengrød lavet på letmælk
Hvor stammer vandgrød fra?
Vandgrød er en ret, der opstod under 1930'ernes økonomiske krise. Her blev grøden brugt som en mættende forret (eller 'formad', som det blev kaldt dengang), så man spiste mindre af den efterfølgende dyrere kødret.
Som navnet antyder, er det primært en grød kogt på vand. Det kan være forskelligt, hvilken slags gryn eller kerner, man koger grøden på. Risvandgrød refererer f.eks. til en vandgrød, hvor der er brugt grødris.
Fakta om opskriften
Måltid: Morgenmad (eller forret i gamle dage)
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Kogetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for vandgrød med byg
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 170 kcal | 340 kcal |
Kulhydrat | 33 g | 66 g |
Protein | 5 g | 10 g |
Fedt | 1 g | 2 g |