Mormordressing med eddike
Den lækreste mormordressing med en dejlig sød-syrlig smag og cremet konsistens. Og så kan den laves med bare 3 ingredienser, så den er mega nem.
Ingredienser
til 3 personer- 1 spsk sukker
- 2 spsk eddike
- 1 1⁄2 dl fløde
Rør sukkeret ud i eddiken, og tilsæt fløden.
Pisk dressingen, til den tykner en smule - så er den klar til servering.
Se også:
Mormordressing med citron
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Smage: Piskefløde, sukker, eddike
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for dressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 317 kcal | 208 kcal | 624 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 6 g | 19 g |
Protein | 2 g | 1 g | 3 g |
Fedt | 30 g | 20 g | 60 g |
Salater der passer godt til mormordressingen
Jeg kan især anbefale at servere den lækre dressing til disse friske salater:
Spidskålssalat med ærterJordbærsalat med aspargesGrønkålssalat med granatæble og æbler
Hvorfor bruge eddike i dressingen?
Syren fra eddiken hjælper til at tykne dressingen, så den får en dejlig cremet konsistens. Citronsaft har den samme effekt, så det kan man også sagtens bruge i en mormordressing. Konsistensmæssigt er der ikke argumenter for at vælge det ene frem for det andet - det er udelukkende et spørgsmål om, hvad man personligt foretrækker smagsmæssigt.