Nem one pot kylling i karry med ris og grøntsager
Ufattelig nem opskrift på kylling i karry, hvor hele molevitten tilberedes i samme gryde - både ris, grøntsager, kylling og karrysovs. Der er ikke noget bedre end den slags one pot retter, der er hurtige at bikse sammen og smager fantastisk.
Ingredienser
til 2 personer- 4 gulerødder
- 1 bdt forårsløg
- 1⁄2 broccoli
- 350 g kyllingeinderfilet
- lidt olie
- salt
- peber
- 1 spsk karry
- 2 dl fløde
- 4 1⁄2 dl vand
- 1 1⁄2 terning hønsebouillon
- saft af 1⁄4 citron
- 2 dl ris
Sådan laver du one pot kylling i karry
Skræl gulerødder, og skær dem i mindre tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint - du kan med fordel gemme lidt af den grønne del til servering for et friskt pift. Skyl broccoli, og skær den i mindre buketter.
Brun kyllingeinderfileterne af ved høj varme i lidt olie, og krydr godt med salt og peber. Skru ned for varmen, og tilsæt gulerødder, forårsløg og karry. Steg i yderligere to minutter.
Tilsæt broccolibuketter, fløde, vand, hønsebouillon, citronsaft og ris. Bring det i kog, og lad retten simre i 20-25 minutter, til både ris og kylling er møre. Rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt og peber.
Riv evt. kyllingen i mindre stykker med to gafler, og servér med et drys friske forårsløg på toppen.
Se også:
Denne lækre opskrift på boller i karry i ovn - en mega nem udgave af den populære ret.
Er der rester af grøntsagerne?
Hvis du ligger inde med overskydende broccoli og gulerødder efter at have lavet retten, kan jeg anbefale at lave en af disse suveræne retter:
Oksekød i fad med broccoli-blomkålsmosCremet pasta med kyllingNem wokret med hakket oksekød og nudler
Næringsindhold for one pot retten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1019 kcal | 2038 kcal |
Kulhydrat | 86 g | 173 g |
Protein | 54 g | 107 g |
Fedt | 49 g | 97 g |