Nutella macarons
Macarons er slet ikke så svære at lave, som man skulle tro. Man skal bare have tålmodighed, når man skal lave dem. I denne version er de små kager lavet på hasselnødder og fyldt med en god portion Nutella.
Ingredienser
til 50 stk- 170 g æggehvide
- 165 g sukker
- 190 g hasselnødder
- 260 g flormelis
- 50 g kakaopulver
- 200 g Nutella
Pisk æggehviderne sammen med sukkeret, til de er stive, og sukkeret er helt opløst.
Kom hasselnødderne i en blender, og blend det helt fint. Tilsæt flormelis og kakao, og blend igen, til massen er fin. Sigt den derefter op i marengsen, så du får sorteret eventuelle stykker af nødder fra.
Vend dejen forsigtigt sammen uden at slå luften helt ud af marengsen, og kom den så i en sprøjtepose. Sprøjt små runde ”dutter” ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du laver 50 macarons, skal du lave 100 små kager. Bank bagepladen ned i bordet, så evt. luftbobler fjernes, og kagerne får en helt glat top.
Lad dejen ”tørre” på bagepapiret i 3-4 timer, og bag derefter kagerne i 17 minutter ved 140 grader varmluft.
Lad dem køle helt af, før du tager dem af bagepapiret.
Kom Nutellaen i en sprøjtepose, og klip et hul i spidsen. Sprøjt Nutella på halvdelen af de små kager, og sæt dem derefter sammen med de resterende.
Opbevar dine macarons på køl i en lufttæt beholder.