Oksekød i fad med rodfrugtmos
Fantastisk hverdagsret med lækkert oksekødsfyld, der toppes med en grov rodfrugtmos, som bages gylden i ovnen. Ovnen klarer en stor del af arbejdet, så du ikke skal lave unødigt meget.
Ingredienser
til 4 personerRodfrugtmos
- 600 g gulerødder
- 400 g kartofler
- 600 g persillerod eller pastinakker (se hvad du kan bruge overskydende rodfrugter til)
- 2 spsk olie
- salt
- peber
- 3 1⁄2 dl sødmælk
- 75 g smør
Kødfyld
- 1 løg (stort)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk paprika
- 2 spsk tomatpuré
- 1 1⁄2 spsk dijonsennep
- 1⁄2 ds hakkede tomater
- 1 1⁄2 dl vand
- 1⁄2 oksebouillonterning
Serveringsforslag
- ærter
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl gulerødder, kartofler og persillerødder eller pastinakker, og skær dem i stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ca. 40 minutter i ovnen. Forbered kødfyldet imens.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits begge dele i olien ved middel varme. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt af.
Tilsæt paprika og koncentreret tomatpuré, og svits det med i et par minutter, før også dijonsennep, hakkede tomater, vand og oksebouillon tilsættes. Lad kødfyldet simre i ca. 10 minutter, og smag det til med salt og peber. Fordel kødet i bunden af et ildfast fad.
Skru ovnen op på 220 grader, og færdiggør rodfrugtmosen. Kom de bagte rodfrugter op i en skål. Tilsæt sødmælk og smør, og blend det hele til en grov mos. Smag til med salt og peber, og fordel mosen ovenpå kødet i det ildfaste fad.
Sæt fadet i ovnen, og giv det 15 minutter, til toppen af rodfrugtmosen er gylden.
Retten er rigtig lækker serveret med ærter til.
Se også:
Denne lækre opskrift på oksekød i fad med grøntsagsmos - den er altid et kæmpe hit.
Er der rodfrugter i overskud?
Hvis du har rester af rodfrugter efter at have lavet retten, kan du lave en af disse super lækre opskrifter:
Kylling i fad med rodfrugter og pestoLaks i fad med flødebagte rodfrugterLækre rösti med rodfrugter
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 770 kcal | 3082 kcal |
Kulhydrat | 49 g | 196 g |
Protein | 38 g | 151 g |
Fedt | 45 g | 180 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på oksekød i fad med rodfrugtmos - ikke tilbehør såsom ærter.
- Publiceret d.
- 26.11.19.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød ›
- Ovnretter med hakket oksekød