Omelet med laks og hytteost
Virkelig lækker, nem og sund omelet med røget laks og hytteost samt friskhakkede krydderurter.
Ingredienser
til 2 personer- 6 æg
- salt
- peber
- 1 bdt purløg
- 1 bdt dild eller persille eller mere purløg
- 400 g hytteost
- 1 spsk olivenolie
- 100 g røget laks
Sådan laver du den bedste omelet med laks
- Slå æggene ud i en skål eller et stort deciliter-mål (så er det nemt at måle hvor meget der skal på panden til hver omelet).
- Pisk æggene sammen med en gaffel. Krydr med salt og peber.
- Gør fyldet klar inden omeletterne steges.
- Skyl purløg og dild, og lad det dryppe af. Dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak eller klip purløg og dild fint. Bland det sammen med hytteosten i en skål. Smag til med salt og peber.
- Skær evt. laksen i mindre stykker.
- Kom olie på panden, og tænd på middel varme. Kom ca. 1,5 dl æggemasse på (svarer til ca. 3 piskede æg). Når omeletten er fast, men stadig gerne lidt fugtig på oversiden, kommes den over på en tallerken (stadig med oversiden opad).
- Kom hytteost og røget laks på den ene halvdel, og vend den anden halvdel henover.
- Gentag fremgangsmåden for hver omelet. Velbekomme.
Se også:
Denne lækre omelet med skinke og ost, der er klar i et snuptag.
Salater, der passer rigtig godt til
Det er mega lækkert med en salat til omeletten, og jeg kan især anbefale disse dejlige varianter:
Blomkålssalat med avocado og fetaSpidskålssalat med mandler og lækker dressingAvocadosalat med asparges og honningdressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 606 kcal | 1211 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 15 g |
Protein | 61 g | 121 g |
Fedt | 37 g | 74 g |