Ovnbagt laks med citron og agurkesalat
Laksens lækre, fyldige smag går godt sammen med mere syrlige nuancer og bages her strøet med citronskal. Agurkesalaten understreger det sure og det friske, men med et sødt hint. Server kartofler eller kartoffelmos til.
Ingredienser
til 2 personerAgurkesalat
- 1 agurk
- 2 1⁄4 dl eddike
- 4 1⁄2 dl vand
- 4 spsk sukker
- salt
- sort peber
Ovnbagt laks
- 1 økologisk citron
- 4 stk laksefilet
- salt
- sort peber (friskkværnet)
- creme fraiche
- evt. dild
- smør
Lav gerne agurkesalaten nogle timer i forvejen.
Skræl agurken og skær den i tynde skiver. Brug evt. en ostehøvl, et rivejern eller et mandolinjern. Bland eddike, vand og sukker i en lille skål. Smag til med lidt salt og peber. Rør det godt sammen og vend agurkeskiverne i. Sæt skålen i køleskabet mens resten af måltidet tilberedes.
Vask citronen, riv citronskallen og pres saften fra citronen. Fjern evt. skind fra laksestykkerne. Hvis de er frosne, er det nemmest, når de er halvoptøede.
Gnid begge sider af stykkerne med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Læg dem i et smurt, ildfast fad. Strø revet citronskal over og læg en klat creme fraiche på hvert stykke. Kom gerne lidt dild på toppen, det er dog ikke nødvendigt.
Sæt fadet i en forvarmet ovn på nederste rille og bag laksen ved 200 grader i 12-15 minutter, eller til du synes den er færdig. Er ovnen kold, når den sættes ind, vil bagetiden være lidt længere.
Server med agurkesalaten til, lidt ekstra creme fraiche og gerne kartofler eller kartoffelmos. Saften i fadet kan i så fald bruges til at hælde over kartoflerne sammen med en klat smør.