Pastafad med skinke og grøntsager
Dette lækre pastafad beviser, at simpel mad sagtens kan have masser af smag. Kombinationen af dejlige grøntsager, skinke og revet ost smager fremragende, og ovnen klarer størstedelen af arbejdet, så du kan smække benene op og slappe af.
Ingredienser
til 3 personer- 150 g pasta
- 1 løg
- 2 peberfrugter
- 50 g babyspinat (se hvad du kan bruge overskydende spinat til)
- 200 g skinkestrimler
- 50 g revet ost
- 300 g creme fraiche
- 8 æg
- 1 tsk salt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad det køle lidt af.
Pil løg, og snit det i tynde skiver. Skyl peberfrugt, og skær kerner og hvide hinder fra. Skær dem i tern. Skyl spinaten, tør den godt, og hak den groft.
Kom grøntsagerne og den kogte pasta op i et ildfast fad, og bland skinkestrimler og revet ost i.
Pisk creme fraiche, æg og salt sammen, og hæld det i fadet.
Sæt pastafadet i ovnen, og bag det i 35-40 minutter, til æggemassen er stivnet. Lad gerne retten stå og sætte sig 5-10 minutter efter bagning.
Se også:
Denne super lækre opskrift på pasta i fad med kylling og tomatsovs.
Er der rester af peberfrugt og spinat?
Hvis der er spinat og peberfrugt tilovers, kan det bruges i disse lækre opskrifter:
Kyllingefrikadeller med feta og spinatPitabrød med lækkert skinkefyldNem æggekage i ovn med grøntsager
Næringsindhold for pastafadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 779 kcal | 2336 kcal |
Kulhydrat | 52 g | 155 g |
Protein | 45 g | 134 g |
Fedt | 43 g | 129 g |