Pastasalat med pesto og bønner
En pastasalat sprængfyldt med saft og kraft. Ikke at forglemme smagen. Den fantastisk gode smag opstår i samspillet mellem pesto og mangfoldigheden af sunde, friske grøntsager som bønner og cherrytomater.
Ingredienser
til 2 personer- 250 g pasta
- 250 g grønne bønner
- 1⁄2 rødløg
- 20 cherrytomater
- 100 g oliven
- 100 g grøn pesto
- evt. sesamfrø til pynt
Kog pastaen efter pakkens anvisning.
I en anden gryde bringes vand i kog til bønnerne. Når vandet koger kommes bønnerne i, og koges i 4-6 minutter. De skal være møre, men stadig have bid.
Hak rødløget fint og halver cherrytomaterne. Kom dem i en salatskål eller et fad sammen med oliven.
Hæld vandet fra de kogte bønner. Skær dem evt. over på midten inden de kommes i skålen. Hæld ligeledes vandet fra den kogte pasta og kom dem i.
Rør pestoen i pastasalaten og drys evt. lidt ristede sesamfrø på toppen som pynt (kan sagtens udelades).
Næringsindhold for pastasalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 857 kcal | 1714 kcal |
Kulhydrat | 107 g | 215 g |
Protein | 22 g | 43 g |
Fedt | 35 g | 70 g |
Næringsberegningen er inkl. 1 spiseskefuld sesamfrø pr. person.