Pulled pork af nakkekoteletter i stegeso
Pulled pork er ren nydelse. Det trævlede kød er så mørt, at du kan tygge det med øjenlågene, og den sødlige og krydrede rub giver både crunch og smag til nakkekotteletterne.
Ingredienser
til 5 personer- 5 nakkekoteletter (store)
- 2 æbler
- 2 løg
Rub (krydderiblanding)
- 1 dl brun farin
- 4 spsk paprika (gerne røget paprika)
- 2 spsk spidskommen
- 2 spsk stødt koriander
- 2 spsk løgpulver
- 1 spsk cayennepeber
BBQ sauce
- 2 dl ketchup
- 1 dl æblejuice
- 1 tsk salt
- Den overskydende rub (se ovenfor)
Start med at fylde stegesoen med vand - både overdel og underdel - og lad det stå et kvarters tid.
Rub
Bland brun farin og krydderier sammen. Gnid blandingen godt ind i kødet.
Hvis det skal være helt efter bogen, skal kødet trække nogle timer eller natten over, men jeg synes ikke, det er nødvendigt. Jeg kan i hvert fald ikke smage forskel, så du kan sagtens vente med at krydre kødet til umiddelbart inden, det skal i stegesoen.
BBQ sauce
Bland ketchup, æblejuice, salt og den overskydende rub sammen. Hæld vandet ud af stegesoen, og hæld BBQ saucen i bunden af stegesoen.
Skær æbler og løg i halve, og læg dem ned i BBQ saucen. De skal for så vidt muligt ligge, så kødet kan ligge ovenpå uden at røre saucen alt for meget.
Stegetid og resten af tilberedningen
Læg nakkekoteletterne i, kom låg på, og sæt stegesoen i ovnen i 7 timer ved 120 grader.
Tag stegesoen ud af ovnen, og lad det trække en halv times tid (med låg). Tag nakkekoteletterne én ad gangen, og læg dem i et fad eller en stor tallerken. Træk kødet fra hinanden (deraf navnet "pulled pork") til små strimler.
Hæld noget af bbq saucen over kødet (efter smag), og bland det sammen.
Servering og tilbehør til pulled pork
Servér f.eks. i en pulled pork burger med coleslaw eller som fyld i enchiladas eller måske med kartofler og/eller andet tilbehør efter smag.