Tabouleh med quinoa
Tabouleh laves oftest med bulgur eller couscous, men denne version er med quinoa. De proteinrige frø har en blød, nøddeagtig smag, som giver en god kontrast til den skarpe smag fra forårsløgene og de friske krydderurter.
Ingredienser
til 2 personer- 1 dl quinoa
- 2 dl vand til kogning
- 2 bdt persille
- 1⁄2 bdt mynte
- 200 g tomater
- 1 bdt forårsløg
- 1⁄4 agurk
Evt. dressing
- saften fra 1⁄2 citron
- 4 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
Skyl quinoaen - hæld den f.eks. i en sigte, så er den nem at skylle.
Kog quinoaen i vandet (uden låg), indtil vandet er kogt væk. Lad det køle af.
Skyl persille og mynte, og lad det dryppe helt af. Dyp det evt. tørt med lidt køkkenrulle.
Hak persillen, og skær mynten i tynde strimler.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Flæk agurken på langs, og skrab de bløde kerner ud med en ske - de skal ikke bruges. Skær agurken i fine tern.
Bland quinoa, krydderurter, tomat, forårsløg og agurk sammen i en skål.
Lav evt. en dressing af citronsaft, olie og presset hvidløg, og hæld den over tabouleh'en, eller server den ved siden af.