Rabarberrelish
En rabarberrelish, som er sprængfyldt med smag. Rabarberens karakteristiske aroma komplementeres skønt af syrlig eddike, sød rørsukker og friske krydderier. Den røde relish er tilbehøret, der kan pifte de fleste retter op.
Ingredienser
til 5 personer- 200 g rabarber
- 2 løg
- 100 g rørsukker eller alm. sukker
- 1 dl hvidvinseddike
- 2 spsk ingefær
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- evt. 1 frisk chili
- 1 håndfuld frisk mynte eller koriander
- salt
- peber
Rengør rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Hak løg. Kom rabarber, løg, sukker og eddike i en gryde og bring det i kog.
Skræl ingefæren og riv den eller hak den fint. Kom den i gryden sammen med spidskommen og koriander.
Tilsæt evt. finthakket chili.
Når rabarberrelish'en har den ønskede konsistens, tages den af varmen, så den kan køle af. Når den er kølet helt af tilsættes grofthakket frisk mynte eller koriander.
Smag til med salt og peber.