Hjemmelavet ravioli med champignon og ricotta
Ufatteligt dejlig opskrift på hjemmelavet ravioli med champignon og ricotta, der giver et cremet og lækkert fyld. Det er overraskende nemt at lave sin egen pasta, og man kan både lave det med og uden en pastamaskine.
Ingredienser
til 4 personerPastadej
- 440 g durummel
- 4 æg
- 1 spsk vand
- 1⁄2 tsk salt
Fyld
- 400 g champignoner
- olivenolie til stegning
- 200 g ricotta
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld basilikum
- salt
- peber
- æg til pensling
Lav pastadejen på bordet eller i en røremaskine. Kom alle ingredienserne i røremaskinen, og lad den køre i et par minutter. Ælt det så ordentligt sammen i hænderne. Ælt det på bordet ved at lægge melet i en bunke og lave en udhuling i midten til resten af ingredienserne. Ælt dejen, indtil den er samlet. Lad den så hvile på køl i 30 minutter.
Rens champignonerne, og skær dem ud i små stykker. Steg dem brune på en pande i lidt olivenolie, til alt væsken er fordampet. Kom ricotta, hvidløg og basilikum i en skål med champignonerne, og blend det hele sammen med f.eks. en stavblender. Smag til med salt og peber, og stil så fyldet på køl, så det køler af, og ikke ødelægger pastaen.
Del pastadejen i klumper på størrelse med en knytnæve, og kør så hver klump igennem pastamaskinen efter maskinens vejledning. Start ved den tykkeste indstilling, og kør dejen igennem et par gange, så den ligesom æltes igennem og bliver smidig. Gør pastaen tyndere og tyndere, indtil den ønskede tykkelse nås – på min pastamaskine starter jeg på indstilling 1 og slutter på 5. Drys med mel hel ad vejen, så pastaen ikke klistrer sammen.
Hvis du ikke har en pastamaskine, kan du rulle dejen flad med en kagerulle og godt med mel, indtil dejen er helt tynd.
Placér en "plade" pastadej på bordet, og læg klatter af fyld på med godt mellemrum, så det passer med den størrelse ravioli, du ønsker. Pensl med lidt sammenpisket æg imellem fyldet, og læg så en anden plade pastadej ovenpå. Skær raviolierne ud, og luk dem med en ravioliudstikker eller lav et mønster med en gaffel.
Fortsæt, indtil der ikke er mere dej og fyld. Kog raviolierne med det samme i letsaltet vand i ca. 2-4 minutter. Servér f.eks. med lidt smeltet smør, revet parmesan og frisk basilikum.
Du kan også fryse dem ned i rå tilstand i en beholder, der lukker tæt.