Rødbedecarpaccio med gedeost
Virkelig god opskrift på rødbedecarpaccio, der her toppes med cremet gedeost, sprøde pinjekerner og en skøn salat, der skaber den perfekte balance i retten – både visuelt og smagsmæssigt.
Ingredienser
til 2 personer- 150 g rødbeder
- 3 spsk sukker
- 1 1⁄2 spsk eddike (lys)
- 3 dl vand
- 20 g pinjekerner
- 1⁄2 hoved hjertesalat
- 1 tsk olivenolie
- 1 nip salt
- 100 g gedeost
- balsamico (evt. glace) eller den her dressing der passer godt til carpaccio
Sådan laver du rødbedecarpaccio
Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver.
Bland sukker, eddike og vand i en gryde, og bring det i kog.
Kog de skiveskårne rødbeder heri i ca. 5 minutter. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og lad dem køle helt af.
Skær hjertesalaten i tynde skiver, og vend dem med olivenolie og salt.
Anret rødbedeskiverne på tallerkenerne. Kom salatblandingen i midten. Skær gederullen i skiver, og anret dem rundt om salaten. Drys med pinjekerner, og pynt med lidt balsamicoglace.
Se også:
Carpaccio serveret som tapas - genial forret