Røget makrel med rygeost
Fisk på let og sund manér. Den røgede makrel får smukt selskab af nye kartofler, æg, purløg og sprøde radiser. Det giver både en alsidig smagsoplevelse og en flot farvepalet. Med rygeost laves en creme, der pynter og går godt til.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g nye kartofler
- 2 æg
- 4 radiser
- 1 bdt purløg
- 3 skiver rugbrød
- 125 g røget makrel
Rygeostcreme
- 150 g rygeost
- saften fra 1⁄2 citron
- 4 spsk naturel yoghurt
- salt
- peber
Skrub de nye kartofler grundigt inden de koges. Så behøver de ikke skrælles. Kog dem i ca. 10-12 minutter eller til de er møre, men ikke udkogte.
Kog æggene smilende i en anden gryde i ca. 7,5 minutter.
Skyl radiserne og skær dem i meget tynde skiver. Klip purløget fint.
Smuldr rugbrødet og rist det sprødt på en tør pande.
Fjern eventuelt skind fra makrellen, og skrab fedtlaget af med en kniv. Fjern eventuelle ben og bræk fiskekødet i mindre stykker (men ikke for små).
Rygeostcreme
Rør rygeost, citronsaft og yoghurt sammen. Smag til med salt og peber. Fyld evt. cremen på en sprøjtepose eller en frysepose, hvor der klippes et lillebitte hul i det ene hjørne. Så er det nemmere at anrette/pynte med rygeostcremen.
Anretning
Skær kartoflerne i halve eller kvarte. Pil æggene og skær dem i kvarte. Anret stykker af kartofler, røget makrel og æg på tallerknerne. Pynt med toppe af rygeostcreme, radiser, purløg og ristet rugbrød.