Rösti med rodfrugter
Lækre og sprøde rösti med revne rodfrugter, der steges på panden, så de får et rustikt udseende. De smager super godt og kan serveres til alt fra fisk til oksekød.
Gå til:
Ingredienser
til 3 personer- 3 kartofler
- 2 gulerødder (store)
- 1⁄2 knoldselleri
- 1 løg (stort)
- 3 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- olie til stegning
Sådan laver du rodfrugt-rösti
Skræl kartofler og gulerødder, og riv dem på et rivejern. Fjern det yderste lag af knoldsellerien. Skyl derefter knoldsellerien og riv den. Pil løget, og riv det, eller hak det fint.
Pres alle grøntsagerne for vædde i et rent viskestykke. Bland de revne grøntsager med æg, mel og salt. Bland det hele godt sammen.
Steg små rustikke klatter på en pande i lidt olie, til de er gyldne og sammenhængende. Bag dem evt. færdigt i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
Se andre lækre opskrifter med rodfrugter her eller tag et kig på disse suveræne kartoffelrösti uden rodfrugter.
Hvad kan man servere til?
Röstierne er suverænt tilbehør til stort set alt lige fra farsbrød og frikadeller til kylling og svinemørbrad. Og så passer det også super godt til braiseret oksebov.
Hvad kan rester af rodfrugterne bruges til?
Er der rester af rodfrugterne, kan du med fordel kaste dig over en af disse opskrifter:
Oksekød i fad med rodfrugtmos
Kylling i fad med flødebagte rodfrugter
Selleribøffer (rigtig gode til kødfrie dage)
Boller i selleri
Kan röstierne fryses?
De lækre rodfrugtröstier kan sagtens fryses. Tø dem gerne op i køleskabet, og lun dem i en 180 grader varm ovn for det bedste resultat.
Hvad kan man bruge i stedet for knoldselleri?
I stedet for knoldselleri kan man bruge pastinak eller persillerod. Alternativt kan man også fint bruge flere kartofler som erstatning.
Madspildstip
Du kan sagtens bruge andre rodfrugter end de nævnte, og du kan også fint variere mængden af den enkelte slags, hvis det passer bedre med den mængde, du har til at ligge.
Næringsindhold for rösti med rodfrugter
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 321 kcal | 963 kcal |
Kulhydrat | 27 g | 80 g |
Protein | 12 g | 37 g |
Fedt | 16 g | 49 g |