Salat med ramsløg
Ramsløg er kendt for at kunne brede sig voldsomt. Til gengæld giver den grønne urt masser af smag i en salat og er særdeles rig på C-vitaminer. Her med dekorativt selskab skabt af kartofler, røde radiser og fine, hvide asparges.
Ingredienser
til 2 personer- 400 g kartofler (gerne nye eller andre der kan spises med skræl)
- 6 hvide asparges
- 1 håndfuld ramsløg
- 6 radiser
Kog kartoflerne i let saltet vand til de er møre - de må ikke blive udkogte.
Skræl de hvide asparges og kog dem 6 minutter.
Skyl radiser og ramsløg. Skær radiserne i meget tynde skiver - brug evt. en kartoffelskræller eller et mandolinjern.
Skær de kogte kartofler i mundrette stykker.
Salaten kan enten portionsanrettes på tallerkener, eller de hvide asparges kan snittes, så salaten kan blandes i en skål.
Server evt. med en mayonnaise lavet på ramsløg.