Salsa verde
Prøv én gang den smukkeste, grønne salsa verde og du bliver forelsket i den på stedet. Den har en velafbalanceret smag med en fin friskhed fra krydderurterne, sødme fra honningen og en kvik syrlighed fra citron, kapers og eddike.
Ingredienser
til 4 personer- 75 g bredbladet persille
- 1 potte basilikum
- evt. 1⁄2 bdt mynte
- 1 dl olivenolie
- skal og saft af 1 økologisk citron
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk kapers
- 2 spsk cornichoner eller syltede agurker
- evt. 4 ansjosfileter
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk akaciehonning
- salt
- peber
Hak persille, basilikum (og mynte) fint. Kom det i en skål og tilsæt olie.
Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Pres citronsaften i.
Pres hvidløg og rør det i salsaen sammen med dijonsennep.
Hak kapers, cornichoner/syltede agurker og eventuelle ansjoser fint. Rør det i.
Smag til med eddike, honning, salt og peber.
Salsa verde kan serveres til det meste og den kan holde sig 10 dage i køleskabet.