Skindstegt makrel
Makrel er ikke bare sundt, det smager også helt fantastisk. Skindet bliver nemlig sprødt og lækkert, når man skindsteger det - næsten som en slags fiske-flæskesvær.
Ingredienser
til 2 personer- 4 makrelfileter
- salt
- peber
- 4 spsk smør til stegning
- 4 spsk olie til stegning
Lav 3-4 rids/snit i makrelfileternes skind - det forhindrer dem i at bøje for meget sammen når de steges. Der skal kun lige skæres igennem skindet - ikke for meget ned i kødet.
Drys kødsiden med salt og peber.
Kom 2 spsk smør og 2 spsk olie på en pande. Steg 2 af makrelfileterne deri med skindsiden nedad i 3-5 minutter, afhængig af fileternes størrelse/tykkelse. Vend dem, og steg på kødsiden i 10-20 sekunder. Tag de skindstegte makreller af panden, og gentag processen for de resterende fileter.
Server straks, mens de stadig er varme, og skindet er sprødt.