Små kødboller med bacon
Saftige små kødboller fyldt med sprødstegt bacon - det kan næsten ikke blive bedre. Og så alligevel, for de er faktisk også utroligt nemme at lave, da de steges i ovnen. Kødbollerne kan f.eks. serveres til tapas eller kommes i en tomatsauce og spises til pasta.
Ingredienser
til 6 personer- 400 g bacontern
- evt. lidt olie
- 1 kg hakket oksekød
- 100 g revet parmesanost
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 2 fed hvidløg
- peber
- salt
- 1 potte persille
Steg bacon sprød på en pande, evt. sammen med lidt olie. Hæld både bacon og fedt over i en stor skål. Tilsæt hakket oksekød, revet parmesan æg og rasp. Pres hvidløget, og kom det i. Krydr med salt og peber, men husk, at baconternene også er salte.
Hak persillen fint, og kom den i skålen. Bland farsen godt sammen, og sæt den på køl i 30 minutter, så den bliver lidt fastere.
Form farsen til små kødboller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Det kan godt være, du skal bruge to bageplader, for kødbollerne må helst ikke ligge alt for tæt. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennemstegte.