Sød kartoffelsuppe med kokosmælk
En suppe, når den er allerbedst - med masser af smag fra søde kartofler, linser, chili og hvidløg samt kokosmælk, der også gør suppen dejligt cremet. Den søde kartoffelsuppe er virkelig nem at lave og kan serveres med f.eks. en klat creme fraiche på toppen og et godt stykke brød til.
Ingredienser
til 6 personer- lidt smør
- 2 løg (store)
- 700 g søde kartofler
- 350 g gulerødder
- 5 fed hvidløg (eller efter smag)
- 1 frisk chili
- 2 dl røde linser
- 2 terninger bouillon (f.eks. grøntsagsbouillon)
- 2 ds kokosmælk
- evt. lidt vand eller mælk
Tilbehør
- creme fraiche
- brød
Smelt smørret i en gryde. Hak løgene groft, og kom dem op i gryden. Lad dem stege ved lav varme.
Skræl imens de søde kartofler og gulerødder. Skær dem i passende bidder, og kom dem op i gryden til løgene. Pres hvidløget i. Hak chilien fint, og kom også den op i gryden. Jeg fjernede kernerne fra chilien, men du kan sagtens lade dem blive i, hvis du gerne vil have en stærk suppe.
Tilsæt linser, bouillonterninger og kokosmælk, og lad suppen koge op. Lad det koge ved middel varme, til grøntsagerne er møre (ca. 15-20 minutter - det kommer an på grøntsagsstykkernes størrelse).
Blend suppen. Du kan selv vælge, hvor fint du ønsker at blende den. Tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis du synes, suppen er for tyk.
Server suppen med en klat creme fraiche og en skive godt brød.