Spanske tapas kartofler
De lækreste spanske tapas kartofler, der toppes med en let krydret tomatsauce (og evt. aioli). En rigtig god og nem ret til tapasbordet.
Du kan også sagtens undlade aiolien - det smager rigtig lækkert kun med tomatsovsen.
Ingredienser
til 4 personerOvnbagte kartofler
- 800 g kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Spansk tomatsauce
- 1 løg (lille)
- 1 fed hvidløg (stort)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk tomatpuré (koncentreret)
- 1 1⁄2 tsk paprika (mild)
- 1⁄2 tsk røget paprika
- evt. 1⁄4 tsk chiliflager
- 500 g tomatpassata eller hakkede tomater
- 4 spsk vand
- 1⁄4 tsk sukker
- salt
- peber
Forslag til servering
- 75 g aioli
- lidt persille (frisk)
Start med at bage kartoflerne i ovnen
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend dem olivenolie og salt.
Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter, til de er gyldne og møre.
Lav tomatsaucen, imens kartoflerne er i ovnen.
Spansk tomatsauce
Hak løg og hvidløg fint. Steg begge dele i olivenolien ved middel varme, til løgene er begyndt at blive bløde.
Tilsæt koncentreret tomatpuré, de to slags paprika og evt. chiliflager.
Hæld tomatpassata og vand på, og krydr med sukker, salt og peber. Lad tomatsaucen simre, indtil kartoflerne er færdigbagte.
Anretning af tapas kartoflerne
Kom de ovnbagte kartofler op i en skål eller fordel dem på et fad.
Hæld tomatsaucen og evt. aioli over, og drys med lidt friskhakket persille.
Hvis det skal være ekstra pænt, kan du komme tomatsauce og aioli op i en sprøjtepose, og sprøjte det udover tapas kartoflerne.
Til tapasbordet:
God salat til tapasLækre tapas brødCroquettes med ost og skinkeFlere idéer til det perfekte tapasbord
Kan de laves i forvejen?
Du kan sagtens lave tomatsaucen i forvejen - det bliver den faktisk endnu bedre af. Kartoflerne skal dog gerne laves umiddelbart inden servering, så de er helt sprøde ved servering.
Fakta om opskriften
Måltid: Tapas eller tilbehør
Oprindelse: Det spanske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Tilberedningstid: (imens kartoflerne er i ovnen, laves den lækre patatas bravas sauce)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for de spanske tapas kartofler
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 402 kcal | 1607 kcal |
Kulhydrat | 48 g | 191 g |
Protein | 10 g | 41 g |
Fedt | 15 g | 61 g |
Næringsberegningen omfatter ikke aioli.
- Publiceret d.
- 17.03.23.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Spansk mad ›
- Tapas