Spinatpandekager uden mel
Lækre madpandekager, der er proppet med spinat, så de er super sunde. Spinatpandekagerne er mega nemme at lave og uden mel, så de er low carb og LCHF-egnede. De kan sagtens fryses ned, så lav gerne en god portion, når pandekagebagningen alligevel er på dagsordenen.
Ingredienser
til 2 personer- 200 g frossen hakket spinat (optøet)
- 4 æg
- 6 spsk sødmælk
- 1⁄4 tsk salt
- lidt smør eller olie til stegning
Pres al væden ud af den optøede spinat. Pisk det sammen med æg, sødmælk og salt.
Steg spinatpandekagerne i lidt smør eller olie ved middel varme. Sørg for ikke at vende dem for tidligt, da pandekagerne i så fald vil gå i stykker. De skal gerne være lidt brunede i kanten, inden de vendes.
Se også:
Disse vildt lækre blomkålspandekager med fyld - de er mega gode.
Hvad kan man servere til spinatpandekagerne?
Jeg fyldte dem med en lækker kødsovs, en god dressing, smuldret feta og friske grøntsager i form af peberfrugt, rødløg og hjertesalat.
Konkret kan jeg anbefale disse opskrifter:
Lækker kødsovs med grøntsagerSuveræn creme fraiche dressing med krydderurter
Hvor mange pandekager bliver der af opskriften?
Der er beregnet to pandekager per mand, så der bliver altså fire pandekager ud af en opskrift til to personer.
Næringsindhold for spinatpandekagerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 281 kcal | 562 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 9 g |
Protein | 18 g | 36 g |
Fedt | 21 g | 41 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på spinatpandekager - ikke fyldet.