Stegt flæsk i ovn på bagepapir
Det er svært at hamle op med denne gode gamle klassiker, men når man laver stegt flæsk i ovnen bliver det en del nemmere, og man slipper for alt stegefedtet i køkkenet. Flæsket bliver stadig sprødt og lækkert, og det serveres selvfølgelig med kogte kartofler og en dejlig persillesovs.
Ingredienser
til 3 personerStegt flæsk
- 770 g svinebryst i skiver
- groft salt
- lidt peber
Persillesovs
- 50 g smør
- 5 1⁄2 spsk mel
- 2 3⁄4 dl kogevand
- 3 dl mælk
- 2 bdt persille
- 1⁄2 tsk citronsaft
Tilbehør
- 800 g kartofler
Start med at koge kartoflerne
Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i saltet vand, til de er møre og stadig har bid. Hæld vandet fra kartoflerne, men gem kogevandet til persillesovsen.
Hold kartoflerne varme i gryden under låg, indtil de skal serveres.Imens kartoflerne koger, kan kødet forberedes.
Steg flæsket i ovnen
Dup flæsket tørt med køkkenrulle, og krydr godt med groft salt og friskkværnet peber på begge sider.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg også et stykke bagepapir på ovnristen. Prik nogle få huller i bagepapiret på risten, og læg kødet på. Sørg for, at der er lidt plads imellem skiverne.
Sæt risten med flæsket i en kold ovn, og sæt bagepladen med bagepapir nedenunder til at opsamle fedtet. Tænd ovnen på 210 grader. Giv det 15 minutter, og skru herefter op til 250 grader. Steg kødet yderligere 20-25 minutter, til det er sprødt.
Vend flæsket et par gange undervejs, så det får lige meget på begge sider.
Lav persillesovsen
Smelt smørret i en gryde, og rør melet godt ud heri. Lad melet riste lidt af i et minuts tid, og pisk herefter kogevandet i lidt af gangen, så det bliver helt rørt ud og optaget i sovsen, inden en ny portion tilsættes.
Pisk også mælken i lidt af gangen. Lad sovsen koge ved svag-middel varme i 10 minutter.
Skyl og hak persillen, og kom den i sovsen sammen med citronsaften.
Smag til med salt og peber, og lad sovsen koge i yderligere 5 minutter.
Servér den stegte flæsk med de kogte kartofler og persillesovsen.
Se også:
Paneret flæsk (fattigmandskoteletter)
Næringsindhold for stegt flæsk med kartofler og persillesovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1148 kcal | 3444 kcal |
Kulhydrat | 59 g | 177 g |
Protein | 51 g | 154 g |
Fedt | 75 g | 226 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både det stegte flæsk, de kogte kartofler og persillesovsen.