Stegte ris med æg og grøntsager
Stegte ris er helt perfekt hverdagsmad, for det er super simpelt og hurtigt at lave, og så er det helt genialt, hvis du har kogte ris tilovers eller grøntsagsrester, da man kan tilpasse retten efter behov.
Ingredienser
til 2 personer- 4 dl vand
- salt
- 2 dl ris
- 2 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 1⁄2 dl olie
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 3 spsk sojasauce
- peber
Sådan gør du
Bring vandet i kog. Tilsæt lidt salt, og kom risene i. Kog dem under låg i 10 minutter, og lad dem efterfølgende hvile i 10 minutter.
Skræl gulerødderne, og skyl peberfrugt. Skær begge dele i tynde stave. Skyl forårsløg, og snit det på skrå. Fintsnit lidt af den grønne top, og gem den til servering.
Stegning af ris og grøntsager
Varm olien op i en wok eller på en pande ved høj varme. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i fem minutter, og rør rundt undervejs.
Pil hvidløg, og hak det fint. Tilsæt hvidløg og ris til retten, og steg det yderligere fem minutter.
Tilsæt æg og sojasauce
Pisk æggene let sammen. Skub grøntsagerne til side, og hæld æggene på panden. Rør rundt i dem, så de får en konsistens a la røræg. Bland dem sammen med de øvrige ingredienser, når de næsten har sat sig helt.
Tilsæt sojasauce, og vend det godt rundt. Krydr med peber. Steg det et par minutter mere, og smag evt. retten til med lidt salt.
Se også hvordan du nemt laver stegte ris i ovnen.
Vil du have kød til?
Hvis du gerne vil have noget kød til de stegte ris, kan jeg anbefale disse lækre kødboller, disse kyllingespyd eller disse skønne fiskefrikadeller. Og så er det rigtig lækkert at servere sprøde hjemmelavede forårsruller til.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 695 kcal | 1389 kcal |
Kulhydrat | 82 g | 163 g |
Protein | 19 g | 38 g |
Fedt | 30 g | 61 g |
Madspildstip
Denne ret kan med fordel kombineres med en anden lækker ret, hvor der serveres kogte ris til som tilbehør. Så kan man koge dobbeltportion af ris og på den måde have til en nem omgang stegte ris en af de efterfølgende dage. Det kunne f.eks. være boller i karry i ovn, paprikagryde i ovn, oksedeller med tomat-flødesovs eller en nem omgang kylling i karry.
Du kan også sagtens tilføje f.eks. broccoli (både stok og top), spidskål, blomkål eller andre former for grøntsager, hvis du har forskellige rester til at ligge, som skal bruges.