Sunde madpandekager med fyld
Sunde og rigtig gode madpandekager med fyld af oksekød og grøntsager. Hjemmelavede og low carb, så du kan spise dem med god samvittighed - f.eks. til aftensmad eller frokost.
Ingredienser
til 4 personerMadpandekager
- 1200 g blomkål (1200 g svarer til 2 store blomkålshoveder)
- 25 g mandler
- 12 æg (store)
- salt
- peber
- rapsolie til stegning
Fyld
- 4 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- rapsolie til stegning
- 4 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 500 g hakket oksekød
- 1 ds hakkede tomater
- Evt. 1 spsk tomatpuré
- salt
- peber
Pandekagerne
Skyl blomkålen og lad den dryppe godt af. Skær den i grove stykker (fjern de grønne blade). Kom stykkerne i en minihakker eller foodprocessor eller lignende og hak dem helt fint.
Kom den hakkede blomkål i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Kom det i mikroovnen ved fuld effekt i 5 minutter. Hvis du ikke har en mikroovn, kan du dampe blomkålen i lidt vand i en gryde til den er mør og blød.
Lad det køle lidt. Kom derefter blomkålen over i et rent viskestykke og pres væden ud. Den skal være så tør som muligt.
Hak mandlerne til mandelmel i minihakkeren eller foodprocessoren. Bland det sammen med blomkål, æg, salt og peber i en skål.
Steg madpandekagerne på en pande ved middel varme. Kom olie på panden og hæld lidt af blomkålsdejen ud ligesom en pandekage. Da dejen er lidt tyk kan det være en god ide at have en dejskraber ved hånden, så man kan jævne dejen ud på panden.
Inden pandekagerne vendes kan der evt. kommes lidt olie på oversiden af pandekagen, så den også let slipper panden, når den bliver vendt.
Pandekagerne kan evt. holdes lune i ovnen eller bare lunes i ovnen eller mikroovnen umiddelbart inden servering.
Fyldet
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skær ligeledes peberfrugterne i små tern. Hak løg og hvidløg fint.
Kom olie, paprika og spidskommen i en gryde og svits kødet deri ved høj varme. Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, når kødet er godt brunet.
Kom gulerod og peberfrugt i gryden og lad det stege 5 minutter, inden tomatpuré og de hakkede tomater tilsættes.
Smag til med salt og peber.
Ved servering kommes fyldet i pandekagerne, som derefter rulles sammen. Kan f.eks. serveres med guacamole, salsa eller andet sundt tilbehør.