Tilbehør til fiskefilet
Det lækreste tilbehør til fiskefileter, som består af en kanongod blanding af ovnbagte kartofler og rodfrugter, der bages sprøde på en ny måde og serveres med to lækre dressinger til.
Ingredienser
til 3 personerBagte grøntsager til fiskefilet
- 500 g kartofler
- 600 g gulerødder eller persillerødder, pastinakker, søde kartofler eller den blanding af rodfrugter, du bedst kan lide
- 2 spsk majsstivelse (kan godt undlades, men det giver en mere sprød overflade på grøntsagerne)
- 3 spsk olie
- 2 tsk timian
- salt
- peber
Dressing
- 250 g creme fraiche
- 50 g mayonnaise (eller mere creme fraiche)
- 1 bdt persille
- 1⁄2 bdt purløg
- evt. 3 tsk syltede agurker (hvis du også vil have en mere remouladeagtig dressing)
- evt. 1 tsk karry (hvis du også vil have en mere remouladeagtig dressing)
Sådan laver du tilbehøret
Skræl kartofler, gulerødder og andre rodfrugter. Skær grøntsagerne i både eller stave. Skær gerne kartoflerne i lidt mindre stykker end de øvrige rodfrugter, så du er sikker på, at alle grøntsagerne er færdige på samme tid.
Kom grøntsagerne op i en skål, tilsæt majsstivelse, og bland det godt sammen. Tilsæt dernæst olie, timian, salt og peber, og vend det godt rundt.
Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 40 minutter, til de er sprøde, gyldne og møre. Vend gerne grøntsagerne en enkelt gang undervejs.
Lav dressingen, imens tilbehøret er i ovnen.
God dressing til fiskefilet
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen.
Skyl persille og purløg, og hak begge dele fint. Rør det i dressingen, og smag til med salt og peber.
Nu kan du vælge at servere dressingen, som den er, men du kan også dele den i to halvdele og lave den ene halvdel til en lækker remoulade.
Hak i så fald de syltede agurker fint, og rør dem i den ene halvdel dressing sammen med karryen.
Se også:
Denne helt klassiske opskrift på fiskefileter med kartofler og persillesovs.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for grøntsagerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 348 kcal | 1043 kcal |
Kulhydrat | 44 g | 131 g |
Protein | 5 g | 15 g |
Fedt | 15 g | 44 g |
Næringsindhold for dressingen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 283 kcal | 850 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 10 g |
Protein | 3 g | 9 g |
Fedt | 29 g | 86 g |
Hvad kan man ellers servere til fiskefilet?
Hvis du vil servere en lækker salat eller en god sovs som tilbehør til panerede rødspættefileter, kan du tage et kig på disse lækre opskrifter:
Sovs til fiskNem salat til fiskCremet salat med spidskål og broccoli