Tilbehør til forårsruller og dumplings
Det lækreste tilbehør til forårsruller og dumplings, som består af en super sprød salat og to rigtig gode dips - både en peanutbutterdip og en frisk sojadip.
Ingredienser
til 4 personerAsiatisk salat
- 1⁄2 spidskål
- 200 g gulerødder
- 1⁄2 agurk
- 4 forårsløg
- evt. 125 g sukkerærter eller lidt koriander (til at give salaten et mere asiatisk twist)
- evt. 1⁄2 rød chili (frisk)
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk olie
- 100 g peanuts
Peanutbutter-dip
- 1 fed hvidløg (lille)
- 200 g peanutbutter (creamy)
- 4 tsk limesaft
- 5 tsk sojasauce
- 6 spsk kogende vand
Sojadip
- 25 g sesamfrø
- 1 forårsløg
- 1 tsk chili (finthakket)
- 1 dl sojasauce (eller hoisin)
- 2 spsk limesaft
- 4 spsk honning
- 1 fed hvidløg (lille)
Frisk asiatisk salat
Skyl spidskål, og snit det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skyl agurken, og fjern de våde kerner i midten. Skær også agurken i tynde strimler. Rens forårsløg, og snit dem fint.
Skyl evt. slikærter (eller koriander) og chili, hvis du vil bruge det i salaten. Skær slikærter i mindre stykker og hak chilien fint. Du kan også servere chilien ved siden af, så man selv kan bestemme, om man vil have det i kålsalaten.
Bland alle grøntsagerne sammen, og tilsæt limesaft, soja og olie. Vend det godt sammen.
Hak peanutsene groft, og bland dem i salaten umiddelbart inden servering.
2 slags dip, der er perfekte som tilbehør
Begge disse dips passer rigtig godt til både forårsruller og dumplings, og de kan også bruges som dressing til salaten. Vælg selv, om du kun vil lave den ene eller begge to.
God peanutbutter-dip
Pil hvidløget, og riv det fint. Rør det sammen med peanutbutter, limesaft, soja og kogende vand til en cremet dip.
Sojadip til forårsruller og dumplings
Rist sesamfrøene på en tør pande.
Skyl forårsløg og chili, og hak begge dele fint.
Rør sesamfrø, forårsløg, chili, soja, limesaft og honning sammen.
Pil hvidløg, riv det helt fint, og rør det i dippen.
Se mere:
Det er også super lækkert at servere stegte ris til forårsruller og dumplings.
Lav en lækker hoisindip i stedet for sojadippen
Du kan sagtens lave sojadippen om til en lækker hoisindip. Erstat blot soja med hoisin og undlad at komme honningen i, da hoisinsaucen er meget sød i forvejen.
Sådan laver du kålsalaten til en god nudelsalat
Til 4 personer skal du koge ca. 150 g risnudler (eller dine foretrukne nudler) i ca. 4-5 minutter. Skyl nudlerne med koldt vand efter kogning, og lad dem dryppe godt af. Bland herefter nudlerne sammen med salaten.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det kinesiske køkken
Tidsforbrug:
Passer godt til: Dumplings, gyoza, rispapirruller, forårsruller i det hele taget.
Næringsindhold for salaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 254 kcal | 1017 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 47 g |
Protein | 11 g | 43 g |
Fedt | 17 g | 68 g |
Næringsindhold for peanutbutter-dip
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 312 kcal | 1250 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 20 g |
Protein | 17 g | 67 g |
Fedt | 24 g | 96 g |
Næringsindhold for sojadip
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 133 kcal | 532 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 79 g |
Protein | 4 g | 15 g |
Fedt | 3 g | 14 g |
4 nemme opskrifter på dumplings og forårsruller
Her får du 4 super lækre og nemme opskrifter på dumplings og forårsruller i forskellige varianter:
Forårsruller med oksekødRispapirruller med rejerDumplings med svinekødVegetar dumplings
- Publiceret d.
- 01.02.22.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Forårsruller ›
- Tilbehør til forårsruller