Tomatsuppe med nudler
Dejlig fyldig tomatsuppe med små stykker nudler, der giver den lidt ekstra fylde. Den er hurtig og nem at lave, og så er den endda sund.
Ingredienser
til 3 personer- 2 løg
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 dl hvidvin (eller vand)
- 2 ds hakkede tomater
- 1 terning hønsebouillon
- 1⁄2 l vand (kogende)
- 2 spsk frisk timian (hakket)
- ca. 80 g nudler (eller spaghetti)
- salt
- peber
Skær løg i skiver, og svits dem i olien i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Knus hvidløg, og lad det svitse med, når løgene er glasagtige.
Tilsæt hvidvin, når løgene begynder at tage farve. Lad alkoholen fordampe, og tilsæt derefter de hakkede tomater, bouillon, vand og timian.
Lad suppen simre i 10-15 minutter.
Knus nudlerne, så stykkerne bliver et par centimeter lange, og tilsæt dem. Lad tomatsuppen simre videre, til nudlerne er færdige, og smag den til med salt og peber.
Tips:
#1
Man kan sagtens bruge vand i stedet for hvidvin, hvis man ikke bryder sig om smagen. Hvis du bruger vand, kan det være en god idé at tilsætte lidt citronsaft.
#2
Den friske timian kan også erstattes med tørret timian, men så skal der kun bruges halvt så meget.