Varm asiatisk salat
Fyldig og farvestrålende ret med stegte grøntsager, mørt svinekød og edamamebønner. Den varme salat toppes med ekstra asiatisk aroma i form af chilisauce og koriander. Kan snildt serveres som sund hovedret.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g hvidkål
- 4 gulerødder
- 1 bdt forårsløg
- 100 g edamamebønner
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk sojasauce
- 300 g svinekød i tern (eller andet kød efter smag)
- 1 bdt koriander
- sesamfrø
- Servér med sød chilisauce eller denne sur-søde dressing til salaten
Snit hvidkålen meget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Rengør forårsløgene og snit dem fint på skrå. Gør edamamebønnerne klar (udbælg dem hvis de ikke allerede er det).
Varm olien op på en pande eller i en wok. Tilsæt soja og kødet.
Når kødet er brunet på alle sider tilsættes gulerødder, og kort efter tilsættes hvidkål og forårsløg.
Når gulerødderne er tilpas møre, men stadig har bid, tages panden/wokken af varmen og bønnerne vendes i.
Server salaten varm, drysset med friskhakket koriander, ristede sesamfrø og sød chilisauce som dressing.