Rabarbertærte med frosne rabarber
Se hvordan du nemt laver en rigtig god rabarbertærte med frosne rabarber og den lækreste sprøde smuldredej på toppen.
Inden vi fortsætter med opskriften vil jeg også lige slå et slag for min anden rabarbertærte med smuldredej, der laves med havregryn og mandler, så den bliver ekstra sprød.
Ingredienser
til 6 personer- 500 g rabarber (frosne eller friske)
- lidt smør til at smøre fadet
- 1 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel
Smuldredej
- 2 dl hvedemel
- 125 g smør
- 3 dl sukker
Fremgangsmåde
Hvis dine rabarber ikke allerede er skåret i stykker, skal du starte med det.
Hvis dine rabarber er frosset ned i hele stængler, skal de tø lidt op, så du kan skære dem i stykker på ca. 2 cm. Er dine frosne rabarber skåret i stykker på forhånd, går du bare videre til næste skridt i opskriften.
Hvis du bruger friske rabarber, skal du starte med at skylle dem grundigt og skære dem i stykker på ca. 2 cm.
Smør tærtefadet med lidt smør, og fordel rabarberstykkerne i fadet. Drys sukker og kartoffelmel over. Ryst fadet lidt så sukker og kartoffelmel fordeles på rabarberstykkerne.
Hvis de er frosne, skal rabarberne forbages i 10 minutter ved 225 grader. Lav smuldredejen imens.
Smuldredejen
Smuldr hvedemel og smør sammen. Bland sukkeret i. Fordel smuldredejen over rabarberne.
Bag rabarbertærten ved 225 grader i ca. 25 minutter, eller til den er lysebrun på toppen.
Servering
Kan serveres både lun og kold med f.eks. creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis, eller bare som den er.
Tip:
Skal det være ekstra luksus, så tag også et kig på den her rabarbertærte med marcipan. Den kan anbefales!
Hvor kan man købe frosne rabarber?
Du kan købe frosne rabarber i de større supermarkeder, såsom Føtex, Meny eller Bilka.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid: (inkl. tid til forbagning af de frosne rabarber og bagning af tærten)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for rabarbertærten
pr. person | hele tærten | |
---|---|---|
Kalorier | 264 kcal | 2641 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 376 g |
Protein | 2 g | 18 g |
Fedt | 11 g | 113 g |
Næringsberegningen pr. person tager udgangspunkt i, at tærten rækker til 10 personer.