Vegetarpizza
Hjemmelavet vegetarpizza med champignon og artiskokker, og en tomatsauce der er fuld af smag.
Ingredienser
til 4 personerBund
- 4 dl vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- ca. 660 g hvedemel
- 25 g gær
Fyld
- 6 champignoner
- 1 dl artiskokker i olie
- 1 ps revet ost
Tomatsauce
- 1 ds flåede tomater
- 1 fed hvidløg (hvidløgspulver kan også bruges)
- 1 tsk salt
- 2 tsk oregano
- 1 tsk chili (kan udelades)
Ingredienserne til bunden blandes og æltes, og stilles til hævning i cirka ½ time.
Bunden rulles ud, enten til rund pizza, eller til bradepandestørrelse, og den må gerne hæve ½ time mere, mens du tilbereder fyldet.
Championerne renses og skæres i skiver, ikke for tynde.
Artiskokkerne tages ud af dåse eller glas, og skæres i kvarte.
Alle ingredienserne til tomatsaucen, blendes med stavblender (andre blendere kan selvfølgelig også bruges). Tomatsaucen fordeles på bunden, og derefter tilsættes champion og artiskokker. Osten fordeles over det hele, og drys til sidst pizzaen med oregano.
Pizzaen stilles i en 200 grader varm ovn, og bages i cirka 20-25 minutter. Hæld, alt efter temperament, lidt hvidløgsolie over, inden servering.