Perlebygsalat
En dejlig perlebygsalat med mango, koriander og rucola. Hertil kommer en dressing med citron, ingefær og honning.
Ingredienser
til 3 personer- 150 g perlebyg
- lidt rucola salat
- 1 mango (moden)
- frisk koriander
- evt. forårsløg
Dressing
- 1 spsk ingefær (revet)
- 1⁄2 citron
- 2 tsk honning
- 2 spsk olie
Perlebyggen skylles først i vand. Læg det f.eks. i en tæt sigte og hæld vand over. Hæld derefter perlebyggen i kogende vand som er letsaltet og kog efter anvisningen på pakken. kog gerne i rigeligt vand, så kan du altid hælde fra efter kogningen.
Sigt vandet fra og afkøl perlebyggen. Skyl rucolaen, skræl mangoen og skær frugtkødet fra stenen. Vask forårsløg og skær det i små stykker. Bland perlebyggen, frugt og grøntsager sammen.
Dressingen laves af revet ingefær, citronsaft, honning og olie. Hæld dressingen over salaten og afslut med at drysse korianderblade over til slut.