Perlebygsalat med abrikoser
Perlebygsalaten er både mættende og lækker, og den sprøde salat og de knasende nødder gør den dejlig frisk og let. De tørrede abrikoser giver salaten sødme, og deres konsistens skaber et godt modspil til de andre ingredienser.
Ingredienser
til 2 personer- 2 dl perlebyg
- 4 dl vand til kogning
- lidt salt til kogning
- 100 g tørrede abrikoser
- 200 g radicchiosalat eller rucola eller anden bitter salat
- 50 g pistacienødder eller mandler
Kog perlebyggen i let saltet vand i ca. 25-30 minutter. Tag gryden af varmen, hæld eventuelt overskydende vand fra, og lad perlebyggen køle af.
Skær de tørrede abrikoser i mindre stykker eller strimler.
Skyl salaten, og lad den dryppe af. Skær den i strimler. Hak nødderne groft.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, eller servér nødderne ved siden af, så de bevarer deres sprødhed.