Jomfruhummerhaler
De velsmagende jomfruhummerhaler anrettet på grønne salatblade er fantastiske som forret.
Der er mange måder at tilberede jomfruhummerhaler på. Her bages de i ovnen og får tilført yderligere smag fra den hjemmelavede dressing.
Det kan være svært at overskue, hvor man skal begynde, hvis man ikke er vant til at lave mad med skaldyr, men f.eks. ønsker at servere dem i en lækker forret. Dette er et godt sted at starte.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g jomfruhummerhaler
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk honning
- 1⁄2 bdt persille eller basilikum
- 1 skalotteløg (stort)
- salt
- peber
- hjertesalat eller lignende
Blend olie, honning, persille/basilikum og skalotteløg sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.
Flæk forsigtigt skallen på jomfruhummerhalerne med en skarp kniv, så skallen er nemmere at pille af efter tilberedning. Skær i siden, så du ikke skærer ind i selve "kødet".
Læg jomfruhummerhalerne i et ildfast fad og smør lidt af dressingen på. Resten af dressingen bruges ved serveringen.
Bag i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.
Skyl salatbladene og anret jomfruhummerhalerne derpå. Hvis du vil gøre det så nemt så muligt at spise, så pil skallerne af halerne inden servering (det kan godt være noget fedtet stads at gøre ved middagsbordet).
Server dressingen og brød til.
Hvis retten skal bruges som hovedret er der nok til 2 personer, men til en forret er der til 4 personer.
Se også: Top 3 dressinger til hummer