Rejer med squash, fennikel og creme af peberrod
En dejlig forret med rejer, fennikel og hjemmelavet peberrodssalat. Fungerer rigtigt godt med lidt brød til også.
Ingredienser
til 4 personer- 230 g rejer
- 1 økologisk citron
- 250 g creme fraiche 18%
- 1 spsk dild
- 2 spsk peberrod
- 1 squash
- 1 fennikel
- olivenolie
- salt
- peber
Start med at gøre rejerne klar
Hæld lagen fra rejerne og tilsæt revet skal fra halvdelen af citronen, samt salt og peber.
Sæt rejerne på køl.
Lav peberrodscremen
Bland creme fraiche med den anden havldel af citronskallen.
Riv peberroden på den fine side af rivejernet. Hak dilden fint. Rør begge dele i dressingen, og smag til med salt og peber.
Snit squash og fennikel og anret forretten
Skyl squash og fennikel, og skær begge dele i meget tynde strimler (f.eks. på et mandolinjern). Bland strimlerne sammen med saften fra en halv citron, lidt olie og salt.
Anret salaten på en tallerken med rejerne og peberrodscremen.
Servér evt. brød til.
Prøv også:
Denne ekstremt nemme forret med rejer, avocado og dressing, der også smager helt fantastisk.
Hvad kan man servere til?
Som nævnt kan man servere noget godt brød, og skal det være hjemmelavet, kan jeg især anbefale disse opskrifter:
Sprøde rugbrødschipsLækkert durumbrødFantastisk hvidløgsbrød med ost
Kan retten laves på forhånd?
Du kan fint lave peberrodscremen en dag i forvejen, men jeg ville vente med at skære resten ud og anrette til umiddelbart inden servering, så det er så friskt som muligt.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 82 kcal | 210 kcal | 838 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 6 g | 25 g |
Protein | 5 g | 13 g | 50 g |
Fedt | 6 g | 14 g | 58 g |
- Publiceret d.
- 02.08.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Forretter ›
- Forretter med fisk ›
- Forretter med rejer